این کتاب شامل چهار بخش میباشد که در تمامی این بخشها سعی بر آن بوده که مطالب بهصورت مفید بههمراه تصاویر برای درک بهتر موضوع ارائه شود. این کتاب شامل گفتارهای علمی و عملی در بخش گیاهان علوفهای میباشد.فصل1، پیشدرآمدی بر گیاهان علوفهای است که در این بخش به تعاریف و تقسیمبندیهای گیاهان علوفهای اشاره گردیده است.فصل2، ذرت علوفهای است که ما با توجه به رشد سریع سطح زیر کشت این گیاه در کشور و اهمیت آن در تغذیه دام در این فصل به آن اشاره میکنیم. در این فصل به نحوه کاشت وانتخاب ارقام، آبیاری، مراحل رشد و نمو، کمبودهای تغذیهای، علفهای هرز و روشهای مبارزه، آفات رایج و راهکارهای کاربردی آن، بیماریهای رایج و راهکارهای کاربردی آن، تنشهای غیرزنده (تنش درجهحرارت بالا، تنش خشکی، تنش آبی و کمبود رطوبتی، تنش سرما و تنش شیمیایی) و برداشت و نگهداری آن اشاره شده است.فصل3، به ملکه گیاهان علوفهای، یونجه، اختصاص دارد که در آن به مباحثی همچون کاشت و انتخاب ارقام، آبیاری، مراحل رشد و نمو، کمبودهای تغذیهای، علفهای هرز و راهکارهای کاربردی آن، آفات رایج و راهکارهای کاربردی آن، بیماریهای رایج و راهکارهای کاربردی آن و برداشت و بذرگیری آن پرداخته شده است.در فصل4، به سایر گیاهان علوفهای کاربردی که در کشور زراعت میشوند پرداخته شده است. این گیاهان شامل شبدر(شبدر قرمز، شبدر سفید، شبدر آلسیک یا دورگ و شبدر برسیم)، ذرت خوشهای (سورگوم)، یولاف، ارزنها (ارزن مرواریدی، ارزن انگشتی، علف خرچنگ، سوروف، گاورس یا ارزن دمروباهی) و اسپرس میباشد. در این فصل به نحوه کاشت و داشت (آفات و بیماریهای مهم) و برداشت هر گیاه اشاره شده است.
پیش درآمدی بر گیاهان علوفه ای/9
ذرت علوفه ای/15
یونجه/59
سایر گیاهان علوفه ای کاربردی/91
پیوست رنگی/123
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
کشاورزی
|